Skip to main content

Lid van leerlingenvereniging Inspiration

In VWO5 ben ik lid geworden van de leerlingenvereniging Inspiration. In datzelfde leerjaar heb ik samen met een aantal mede schoolgenoten School Inspiration Day georganiseerd. SID staat bekend als de leukste schooldag van het jaar met inspirerende sprekers en leuke activiteiten, georganiseerd door leerlingen voor leerlingen.

In 2012 is de leerlingenvereniging Inspiration opgericht met de filosofie om leerlingen te inspireren en het beste uit zich naar boven te halen. Inspiration geeft hun de tijd en de financiƫle steun om op deze manier kwaliteiten te ontwikkelen die niet in het reguliere schoolsysteem voorkomen. School Inspiration Day is een voorbeeld van een jaarlijks terugkerend evenement dat door de leerlingenvereniging wordt georganiseerd.

Door het Jan Arentsz kregen wij veel vrijheid om zelf de ideale dag in te plannen, activiteiten te regelen en sprekers te motiveren om bij ons te komen spreken. Dankzij deze vrijheid heb ik veel geleerd over zelfstandig werken en om andere mensen te motiveren en te enthousiasmeren. Ook heb ik geleerd dat communicatie en goede afpspraken maken heel belangrijk is. Niet alleen binnen het team zelf, maar ook richting andere mensen die werden betrokken bij SID. Binnen het team was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het budgetbeheer en de planning, gezien mijn grote belangstelling voor financiƫn en vanwege mijn punctualiteit. Hiermee was ik een goede aanvulling in een divers opgezet team.