Skip to main content

VWO diploma Jan Arentsz

Na 6 jaar doorgebracht te hebben op het CSG Jan Arentsz in Alkmaar heb ik in de zomer van 2016 mijn VWO diploma in ontvangst mogen nemen. Het was een fijne periode in mijn jeugd waar ik een goede fundering heb kunnen leggen voor een vervolgstudie op de universiteit.

Het eerste jaar ben ik ingestroomd in een HAVO/VWO klas. Na dit jaar waren mijn cijfers zo goed dat ik door kon stromen naar het VWO. In het begin had ik mijn twijfels, maar mijn mentor heeft mij destijds met goede argumenten weten over te halen om er voor te gaan en vanaf het tweede jaar verder te gaan met VWO. Dankzij haar heb ik deze keuze gemaakt. Een keuze waar ik achteraf zeker geen spijt van heb gehad!

In het derde jaar van het VWO was het tijd om de eerste keuze te maken richting de toekomstige studierichting, namelijk het studieprofiel. Economie en Management & Organisatie waren twee vakken die mij in de onderbouw het meest bevielen. Voor mij was de keuze daarom snel gemaakt om het profiel Economie & Maatschappij (EM) te kiezen en omdat ik wiskunde ook wel interessant vond heb ik ervoor gekozen om Wiskunde B (in plaats van Wiskunde A) erbij te nemen.

Na 6 jaar lang leuke (en minder leuke) vakken te hebben gevolgd is mijn interesse in de economie en in bedrijfsvoering (M&O) steeds groter geworden. Deze twee onderwerpen zullen naar alle waarschijnlijkheid als een rode draad door mijn leven blijven lopen.